Virtual Reality experiment

Hoe is het om ogen in je achterhoofd te hebben? Programma BNN Proefkonijnen vroeg zich dit af.  ‘Onze’ Tim legde tijdens de afleveren uit wat de experience inhoudt, waarbij neurobioloog Martin Lanksheet voor de wetenschappelijke verklaring verantwoordelijk was.  Dit programma onderzoekt verschillende vraagstukken met een knipoog naar wetenschap. Het programma kenmerkt zich door gekke vragen, verwonderende, ironische, shockerende en lachwekkende fragmenten.

De uitdaging

De presentatoren wilden ervaren hoe het is om ogen in je achterhoofd te hebben en hiermee activiteiten uit de voeren. De toepassing moest mobiel zijn zodat ze er mee konden lopen en inparkeren. De richting van de ‘ogen’ moesten snel en gemakkelijk aan te passen zijn.

De oplossing

Door middel van twee kleine camera’s konden we de ogen op verschillende plaatsen positioneren. Net zoals bij de ogen, stond de linkercamera voor het linkeroog en de rechtercamera voor het rechteroog. De camera’s zijn gemakkelijk te veranderen van positie zodat de opnames niet gestopt hoefden te worden.

Ervaringen en resultaten met VR applicatie

Met de Oculus Rift kregen de presentatoren verschillende ‘challenges’, zoals koffie halen met paardenogen, op een bord schrijven en tegelijkertijd achter je kijken wat er gebeurt en inparkeren met ogen in je achterhoofd. Vooral het laatste bleek nogal challenging te zijn. Meestal maken we impressies die we zelf gemodelleerd en geprogrammeerd hebben, in tegenstelling tot de camera’s. Dit was voor ons een leuk project om onze horizon wat te verbreden en een ander project te ervaren. Het leverde een leuk fragment op!

Bekijk hier de aflevering (Deel 1)

Bekijk hier de aflevering (Deel 2)

Uw project ook verder brengen?

De toepassingsmogelijkheden van virtual reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die jouw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

  Bart Kok
  Creative Director

  Bart@virtualdutchmen.com
  Tel: +31 (0)546 57 35 33

  Meer cases bekijken?

  Cases

  World premiere ‘EIGHT’ at Holland Festival 2019

  This week, Tuesday 4th of June, we celebrated the world premiere of 'Eight' at the Holland Festival in Amsterdam! With an almost complete team we took the time to raise…
  Augmented Reality

  Connec2VR: Next level collaboration

  De technologie die wij ontwikkeld hebben voor ons virtuele samenwerkingsplatform - Connec2VR - stelt je in staat een levensechte sociale ervaring te krijgen waarbij fysieke afstanden verdwijnen. Een hoge kwaliteit…
  Cases

  Virtual Reality trainingsplatform voor professionals in de zorg

  In samenwerking met De Zorg Brandveilig - een programma van Brancheorganisaties Zorg en Brandweer Nederland ondersteund door het ministerie van VWS - heeft The Virtual Dutch Men het modulaire platform ‘VR Brandveiligheid’ opgezet. Op dit…