Een historische strijd in Virtual Reality

Galloperende paarden, knallende musketten en kanonnen, rook vulde de lucht…

In 1815 was er maar één missie: overwinning! De slag bij Waterloo werd meer dan 200 jaar geleden besloten. De strijd was significant voor de verslechtering van het rijk van Napoleon.

LiveTour5D heeft ons gevraagd om de historische strijd opnieuw te maken, zodat de strijd kan worden herbeleefd in het hier en nu. De Virtual Reality -ervaring van de slag bij Waterloo zal op locatie aan bezoekers van het museum worden aangeboden.

Het gebeurt allemaal vlak voor je ogen

Hoewel literatuur en documentaires een goede indruk geven, geeft deze ervaring bezoekers een realistische weergave van de strijd. Vechtende soldaten, kanon- en geweerschoten: het gebeurt allemaal vlak voor je ogen. We hebben de complete strijd in slechts vier minuten vastgelegd. Bezoekers van het museum kunnen eenvoudig de gewenste taal kiezen door de VR bril tegen bord met NFC-tags aan te houden. Deze NFC-tags zijn geprogrammeerd met verschillende talen die de headset onmiddellijk herkent.

Meer dan een historische ervaring

Naast historische ervaringen bieden we verschillende soorten virtual reality-oplossingen voor architectuur, engineering, gezondheidszorg en training. Benieuwd wat VR voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op zodat we een praatje kunnen maken!

Uw project ook verder brengen?

De toepassingsmogelijkheden van virtual reality verkennen en ontdekken? Een nieuwe standaard zetten die jouw organisatie verder brengt?

Neem contact met ons op en in doordachte en praktische stappen gaan we naar het eerste concept.

  Bart Kok
  Creative Director

  Bart@virtualdutchmen.com
  Tel: +31 (0)546 57 35 33

  Meer cases bekijken?

  Cases

  World premiere ‘EIGHT’ at Holland Festival 2019

  This week, Tuesday 4th of June, we celebrated the world premiere of 'Eight' at the Holland Festival in Amsterdam! With an almost complete team we took the time to raise…
  Augmented Reality

  Connec2VR: Next level collaboration

  De technologie die wij ontwikkeld hebben voor ons virtuele samenwerkingsplatform - Connec2VR - stelt je in staat een levensechte sociale ervaring te krijgen waarbij fysieke afstanden verdwijnen. Een hoge kwaliteit…
  Cases

  Virtual Reality trainingsplatform voor professionals in de zorg

  In samenwerking met De Zorg Brandveilig - een programma van Brancheorganisaties Zorg en Brandweer Nederland ondersteund door het ministerie van VWS - heeft The Virtual Dutch Men het modulaire platform ‘VR Brandveiligheid’ opgezet. Op dit…