3D Afleiding Bike

De laatste puntjes op de i en hij kan “de weg op”: De 3D Afleiding Bike die we ontwikkelen in opdracht van Responsible Young Drivers Nederland en in samenwerking met Junction Creativity Media Technology en 100%FAT.

Na 3D Tripping en 3D Tripping: Bike Edition, zijn de fietsers binnenkort weer aan zet. Met behulp van een Oculus Rift, Leap Motion en een slimme sensorische fiets vervaardigen we een experience die fietsers laat ervaren wat de risico’s zijn van appen, bellen of muziek luisteren op de fiets. Een primeur in Nederland!

De fiets is vorige week getest tijdens de KEI-week Groningen. Studenten gaven aan dat deze speciale fiets hen in één klap bewust maakten. Een van de studenten zegt dat ze door de fiets inzag hoe gevaarlijk het is om te appen op de fiets.

Binnenkort meer!