Kids inspireren in de wereld van Virtual en Augmented Reality op Girlsday 2019

Tijdens de landelijke Girlsday op donderdag 11 april a.s. opent Kuijpers haar deuren op de locaties Den Bosch en Utrecht (De Meern) en kunnen meisjes van 10 tot 15 jaar een kijkje nemen in de wereld van techniek. Ze kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen worden georganiseerd.

The Virtual Dutch Men is gevraagd om Kuijpers te assisteren met deze dag. Wij zullen dan ook met enthousiasme en passie voor techniek de deelneemsters een kijkje laten nemen in de wereld van Virtual en Augmented Reality.  De meiden zullen zien hoe leuk techniek kan zijn. We hopen dan ook ze te kunnen inspireren en dat de meiden na deze dag een betere keuze kunnen maken voor een vervolg opleiding in de techniek.

Michel van Eersel, Business Developer bij The Virtual Dutch Men: “Wat een geweldig initiatief om aan mee te mogen werken, zo kunnen de meisjes spelenderwijs ontdekken hoe leuk werken met techniek is met name in de wereld van Virtual en Augmented Reality.”

Girlsday is een dag die georganiseerd wordt door VHTO – het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. VHTO wil graag dat meisjes zich beter en breder oriënteren op hun toekomstige studiekeuze en streeft ernaar de participatie van meisjes en vrouwen aan bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten.

The Virtual Dutch Men doet dan ook graag mee aan het landelijk initiatief Girlsday 2019 in samenwerking met Kuijpers.

Er is nog plaats voor een school in de middag (30-tal leerlingen).

Meer info op:  https://www.vhto.nl/projecten/girlsday/

https://www.kuijpers.com